Műanyag és fa nyílászárók – Mahagóni ajtó

Műanyag ajtónk készítésénél döntő fontosságú a biztonság. Ajtó kialakításaink között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, teli, üveges, osztott, egy vagy két szárnyú kivitelben.

 

Kínálatunkban többféle bejárati ajtó közül választhat, de egyedi kérésre a gyártást is vállalhatjuk. Tekintse meg beltéri ajtó, műanyag ajtó, és fa ajtó kínálatunkat.

További tartalom a Bejárati ajtó kifejezésre 1-20-ig rendezve: Bejárati ajtó #1, Bejárati ajtó #2, Bejárati ajtó #3, Bejárati ajtó #4, Bejárati ajtó #5, Bejárati ajtó #6, Bejárati ajtó #7, Bejárati ajtó #8, Bejárati ajtó #9, Bejárati ajtó #10, Bejárati ajtó #11, Bejárati ajtó #12, Bejárati ajtó #13, Bejárati ajtó #14, Bejárati ajtó #15, Bejárati ajtó #16, Bejárati ajtó #17, Bejárati ajtó #18, Bejárati ajtó #19, Bejárati ajtó #20

Ajtó:
Műanyag és fa nyílászárók – Bejárati ajtóAz ajtó ki- és bejárásra szolgáló nyílás, mely legtöbbször be is zárható. Helyzete szerint egy épületben van külső és belső ajtó, utca-, udvar- és szobaajtó. A nyílás alakja a legtöbb stílusban hosszúkás álló paralelogramma, melynek magassága szélességének másfélszerese; lehet azonban fölül félköríves, szegment vagy csúcsíves is. Az építészet az ajtót kerettel díszíti, ami természetesen az épület stílusa szerint változik. A külső ajtó kerete lehet kváderozott, sámbrános, pilléres, oszlopos, fölül többé-kevésbé gazdag párkányzattal koronázva. Ha az ajtó annyira szélesedik, hogy azon kocsik is bejárhatnak, akkor kapu a neve. A műemléképületek kapuját vagy ajtaját, különösen a templom ajtaját, azt díszítő architektúrával egyetemben portálénak hívják. Az ajtók anyaga lehet fa vagy fém: külső ajtókat, különösen kapukat célszerű keményfából legtöbbnyire tölgyfából készíteni; a belső ajtóhoz puhafát használnak, mely lehet vörösfenyő, erdei-, vagy lucfenyő. A puhafát gyakran kérgelve (furnérozva) alkalmazzák. Fémet vagy biztonsági szempontból használnak, mint pl. acélt a pénztárszobák ajtajánál, vagy pl. a bronzot műemlékszerű épületek bejáratainál nagyobb tartósság és dekoratív szépítés céljából. Szélességük szerint vannak egyszárnyú és kétszárnyú ajtók. Lakóhelyiségek egyszárnyú ajtóinak szélessége 0,65 m-től 1,10 m-ig, a kétszárnyú ajtóké 1,25 m-től 1,50 m-ig terjed. Magasságuk 2,20 m-től 3,40 m-ig. Kocsibejárók legalább 2,50 m, a csűrkapuk 3-4,50 m szélesek. (forrás: wikipédia)

Boden tele

Boden -DS69

Boden – DS70

Boden – DS71

Boden – DS72

 

 

 

 

 

 

 

 

Basel tele

Basel – DS86

Basel – DS25

Basel – DS93K

Basel – DS1

 

 

 

 

 

 

 

 

Berlin tele

Berlin – DS1

Berlin – DS7P

Berlin – DS16

Berlin – DS14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonn tele

Bonn – DS33

Bonn – DS4P

Bonn – DS34P

Bonn – DS45

 

 

 

 

 

 

 

 

Bremen tele

Bremen – DS1

Bremen – DS25

Bremen – DS84

Bremen – DS85

 

 

 

 

 

 

 

 

Dortmund tele

Dortmund – DS52

Dortmund – DS50

Dortmund – DS55

Dortmund – DS49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További műanyag és fa nyílászáróval kapcsolatos aloldalaink: Műanyag ablak | Nyílászáró | Ablak árak | Bejárati ajtó | Ajtó ablak Budapest | Műanyag nyílászáró Budapest | Műanyag ablak akció | Műanyag ablak csere | Nyílászáró árak | Műanyag ablak beépítése