A fa ablak korszerűbb változata a műanyag ablak. A műanyag ablak időtállóbb, és kevesebb gondozást igényel, mint a fa ablak. Cégünk megalakulása óta nyílászárók forgalmazásával, és szakszerű beépítésével foglalkozik. Jelenleg kiváló minőségű német SALAMANDER Green 76  és Schüco CT 70  ,  5 kamrás, Aluplast New Balance 85, 6 kamrás, valamint a Schüco As 82 és Schüco MD 82 nevű  7  kamrás profilból forgalmazunk ablakokat és ajtókat egyedi igény szerint is és rövid határidővel.

Műanyag ablakaink:

Gealan S 8000

Gealan S 8000 egy 74 mm -es hőhídmentes műanyag ablak.

A modern formavilágnak megfelelő kissé szögletes kialakítással , de ugyanakkor kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal.

Alap esetben Ral 9016 fehér színben, de kérhető 5 alapszínben: aranytölgy, mahagoni, dió, valamint az antracit faerezetes és homok mintázatába.

Salamander Green 76
Hevestherm Salamander Optima 76 hőhídmentes műanyag ablak Kialakítás: Német import  hőhídmentes , 76 mm-es műanyag ablak profil, lekerekített tok és szárny profillal. Választható, RAL 9016 fehér illetve standard és extra színekben, horganyzott…
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Műanyag és fa nyílászárók – Alusplast Balance 85Aluplast Balance 85
Az Aluplast Balance 85 egy felső kategóriás termék, a 2012-ben megszűnt nagy sikerű Aluplast Jubileum méltó és lényegesen jobb utóda. Az Aluplast ablakok és ajtók 85 mm-es 6 kamrás tokjával, és 80…
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Érdekességek az ablakkal kapcsolatban:

Az ablakok nyitási iránya jobbos vagy balos lehet. Az ablakok nyitásirányát a nyílás felőli oldalról határozzuk meg aszerint, hogy melyik oldalon van a zsanér. Tehát ha az épületen belül állunk és – egy egyszárnyú ablak esetében – a zsanér jobb oldalon van, akkor az az ablak jobbos nyitásirányú. Ha az ablaknak két szárnya van és mindkét szárnya nyitható ellentétes irányba, azt az ablakot középen felnyíló ablaknak nevezzük.

Vakablaknak nevezzük a falba készített mélyedést, vagy utólag befalazott ablaknyílást, melyet általában polcként használnak.

Lakóhelyiségek világítására szolgáló ablakok rendszerint álló téglalap alakúak, és másfél-kétszer olyan magasak, mint szélesek, vagy fölül félkörívesek avagy szegmensívesek. Az építőművészet az ablakot kerettel díszíti, mely állhat quaderozásból vagy lehet sámbrános, pilléres, oszlopos, fölül többé-kevésbé gazdag párkánnyal koronázva. Egy épület homlokzatán az ablakok alkalmazhatók egyesével, néha párosával egymás mellett (kettős-iker vagy dupla, vagy sorolt ablakok) és még ritkábban hármasával. A csúcsíves stílusú építészet az ablakokat élesen tagozott keskeny szárakkal és ívszeletekből összetett geometriai alakzatokkal ékesíti, mely díszítménynek mérmű a rossz magyar neve. Ugyancsak a csúcsíves és a román stílusú építészet egészen kerek ablakokat is alkalmaz különösen a templomok homlokzatán, melyeket ablakrózsának, vagy jobban: kerékablaknak hívnak. Lakóházakban az ablakokat először helyzetük szerint különböztetik meg, vagyis vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok. Az ablakok lehetnek csak külsők (egyszerűek), ha az üvegezés csak egyrétegű, vagy külsők és belsők (kettősek), ha az üvegezés kétrétegű. A csak külső ablakokat enyhébb, nem nagy hőváltozásoknak kitett klímák alatt alkalmazzák, vagy nálunk is, de nem lakóhelyiségek, hanem kamrák, árnyékszékek, lépcsőházak, stb. számára. A külső és belső ablakoknál a két üvegezett réteg között mindig lévén egy levegő-réteg, ezek a nagy hideget a lakószobába sokkal kevésbé bocsátják át, mint az előbbiek és a hőváltozásoktól is inkább óvnak.

A lakóház ablakait asztalosmunkájuk szerint elnevezték egyszárnyúaknak, kétszárnyúaknak, mégpedig mozdulatlan vagy nyíló középszárral bíró kétszárnyú ablakoknak, vagy négyszárnyúaknak (ezek már a kettős ablakok) vállpárkánnyal vagy anélkül. Az ablakszárnyak mozgása szerint vannak kifelé nyílók, befelé nyílók, ki- és befelé nyílók, toló, forgó vagy csappanó ablakok. A lakóházak ablakainál az építészetben megkülönböztetik a kőműves vagy kőfaragómunkát, az asztalos-, lakatos-, mázoló- és üvegesmunkákat. (forrás: wikipédia)

További műanyag és fa nyílászáróval kapcsolatos aloldalaink: Műanyag ablak | Nyílászáró | Ablak árak | Bejárati ajtó | Ajtó ablak Budapest | Műanyag nyílászáró Budapest | Műanyag ablak akció | Műanyag ablak csere | Nyílászáró árak | Műanyag ablak beépítése |
Műanyag ablak Budavár (1. kerület)